Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Av ingen kvinna född
Isbn: 978-91-8917-536-5
Förlag: Bokförlaget Tranan
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Av ingen kvinna född

»En sällsynt bok som skakar om redan från första sidan.« Le Parisien

Prästen Gabriel får en dag ett oväntat meddelande av en kvinna när han sitter i biktstolen. Han kommer kallas till ett sinnessjukhus för att välsigna en avliden patients kropp, och den viskande rösten uppmanar honom att då smuggla ut några anteckningsblock som ligger gömda under den dödas klänning. De fullklottrade blocken visar sig innehålla historien om Rose, som med egna ord berättar om hur hon som fjortonåring såldes till en förmögen godsherre och hur hennes liv därefter förvandlades till ett inferno.

Av ingen kvinna född är en grym saga men också en tidlös berättelse om en ung kvinnas modiga kamp för ett eget liv. Med gastkramande spänning drivs Franck Bouysses flerfaldigt prisbelönta roman mot sitt överraskande slut.

Franck Bouysse föddes 1965 i den franska staden Brive. Han debuterade som författare 2007 och har sedan dess publicerat såväl litterära romaner som deckare. Av ingen kvinna född gavs ut i Frankrike 2019 och blev hans största framgång hittills. Romanen fick ett strålande mottagande och mottog flera fina priser, bland annat Prix des libraires, som röstas fram av franska bokhandlare.

Lotta Riad är översättare från franska. Hon har tidigare översatt bland andra Emanuelle Carrère och Faïza Guène.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone