Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Sorgmantlar och Festklänningar
Isbn: 978-87-2688-128-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Sorgmantlar och Festklänningar

Gerda jobbar som sömmerska i en sybehörsaffär när hon blir uppvaktad av Edwin. Han tar med Gerda på promenader och till nyöppnade Gröna Lunds Tivoli. När den världsberömda operasångerskan Christina Nilsson ska uppträda från en balkong på Grand Hôtel tycker Gerda och Edwin att det låter väldigt spännande. Det är en chans de inte vill missa! Vad Gerda inte vet är att den händelsen kommer att förändra hennes liv för alltid...

"Sorgmantlar och festklänningar" är en berättelse om 1800-talets Stockholm. Författaren Anna Barnett skildrar hur livet kunde ha tett sig för ensamstående arbetarklasskvinnor med den tidens kvinnosyn och klasskillnader. Glädje och sorg blandas med tårar och längtan i denna medryckande historiska roman som kastar läsaren tillbaka till en svunnen tid.

Anna Barnett är en svensk författare och förskollärare. Hennes passion för släktforskning och historia ledde henne till en släktgåta som bara behövde berättas. Debutromanen 'Sorgmantlar och Festklänningar', som kom år 2020, är ett resultat av många timmars forskning, som sedan har vävts samman med fiktion till en engagerande Stockholmsskildring från gångna tider.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone