Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Svamparnas förunderliga liv : Vad en svampplockare behöver veta om underjorden
Isbn: 978-91-2716-772-8
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Svamparnas förunderliga liv : Vad en svampplockare behöver veta om underjorden

Hur hittar man karljohan bäst? När blev kantarellen vår mest älskade matsvamp? Varför och på vilket sätt är vissa svampar giftiga? Och var växer matsutake i Sverige, svampen som kostar mer än tiotusen kronor kilot i Japan?

I Svamparnas förunderliga liv låter författarna oss se världen och världshistorien ur svamparnas perspektiv. Med hjälp av Anders Dahlbergs långa erfarenhet som svampforskare, och tack vare många av hans kollegor som vi möter i boken, får vi här kliva in i ett dolt universum och dela svampkännarnas förundran över de organismer som bygger upp livets väv och som i dag utmanas av klimatförändringarna och hotas av skogsbrukets kalhyggen.

Svampar har gett oss allt från kulinariska läckerheter till tvättmedel, läkemedel och hallucinogena droger. De var en gång avgörande för att livet kunde vandra upp på land och de uppvisar en mångfald av osannolika funktioner och förmågor. Den som vill förstå sin omvärld kan inte ignorera svamparna.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone