Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Che Guevara
Isbn: 978-91-7789-602-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Che Guevara

Född i Argentina, revolutionär på Kuba och avrättad i Bolivia – historien om Che Guevara är berättelsen om en rebell som inte lät sig begränsas av nationsgränser. Driven av kommunistisk övertygelse blev?han?en entreprenör i uppror med hela världen som arbetsplats.
?
Che Guevara var Fidel Castros närmaste man i revolutionen på Kuba. Men han nöjde sig inte med det utan fortsatte kampen mot förtryck och fattigdom i andra länder. Efter sin död vid 39 års ålder blev Che Guevara en förebild för många – både som revolutionär frihetskämpe och populärkulturell ikon. Den glorifierade bilden har emellertid en mörk baksida. När han stod inför exekutionspatrullen den 9 oktober 1967 hade han hundratals politiska fångars död på sitt samvete.
?
Historikern Dick Harrison berättar den spännande historien?om?Che Guevaras förvandling från att vara en sympatisk och lätt astmatisk läkare, som upprördes av förtrycket i Sydamerikas diktaturer, till att bli en hänsynslös gerillaledare och ideolog.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone