Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Draksådd
Isbn: 978-91-7945-712-9
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Society & Culture
Accessible since: September 2021
Narrator: Fredde Granberg
Length: 7 hours 7 minutes

Audiobook

Draksådd

Draksådd handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartanhaverier. Dessa är tillräckligt många för att utgöra en epidemi, en sjuka. Christian Daun besöker några av de mest omtalade: det kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate, återstoden av hundramiljonersfloppen Medeltidens värld men också den borttynande bruksorten Lesjöfors, som håller på att förlora sin plats på kartan.

Boken heter Draksådd av en anledning. Många svenska kommuner gör samma misstag, gång på gång. Men varför? Vad är det som tvingar kommunerna till dessa desperata initiativ?

Draksådd är en både rolig och ilsken reportagebok om vårt nya Sverige, om vad som händer i ett land när marknadskrafterna är de enda krafterna som samhället litar på.


"En bok om svenska kommunsatsningar låter inte som något man blir direkt fnissig av, men faktum är att frilansjournalisten Christian Dauns Draksådd får åtminstone den här läsaren att skratta högt flera gånger.
ETC,  Lisa Bjurwald

"en riktigt bra bok - ilsken och fin, rolig och sorglig om vartannat"
Aftonbladet, Thomas Engström


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone