Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Vikingatidens vagga : i vendeltidens värld
Isbn: 978-91-2716-742-1
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Vikingatidens vagga : i vendeltidens värld

Året var 793. Plötsligt dök plundrande nordbor upp vid det engelska klostret Lindisfarne, och därmed inleddes vikingatiden. Förvåningen och fasan var stor eftersom angriparna var så bekanta. Germanfolken kring Nordsjön och Östersjön hade nämligen delat samma kultur i århundraden men så förvandlades köpmännen från norr till rasande kämpar. Hur kunde det gå till?

Redan före vikingatiden hade nordborna byggt upp en framgångsrik handelsorganisation. Eliten levde ett liv i lyx. Man omgav sig av praktfulla vapen, elfenben från Afrika, röda granater från Sri Lanka och glasbägare från frankerriket. Från norr kom pälsverk som på floder och kamelryggar nådde ned till Kalifatet. Världen öppnades alltmer, skeppen fick segel och stora handelsplatser grundades i Skandinavien.

Utan kunskap om den här tiden vendeltiden - är anfallet på Lindisfarne och det som hände sedan svårt att förstå. Här presenteras äntligen en av de mest mytomspunna och betydelsefulla epokerna i vår historia. Med de senaste forskningsupptäckterna framträder åren 550-800 som både förfärande och fascinerande.

Vill du veta vilka platser i Nordeuropa som omnämns i boken, se denna karta!
www.nok.se/globalassets/al/vikingatidens-vagga_karta.pdf



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone