Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för De hängivna
Isbn: 978-91-8917-566-2
Förlag: Bokförlaget Tranan
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2021
Uppläsare: Peter Öberg
Length: 13 timmar 49 minuter

Ljudbok

De hängivna

I De hängivna återvänder Viet Thanh Nguyen till sin namnlöse spion från den Pulitzer­pris­belönade romanen Sympatisören. Boken är en uppföljare men kan också läsas helt fristående, genom en skicklig balansakt från en författare som med den här boken tagit ytterligare ett steg mot att bli en litterär superstjärna i USA. Nguyen har hyllats för sin unika förmåga att på ett under­hållande sätt ta sig an vår tids stora frågor om identitet och rasism i en litterär form.

De hängivna utspelas i Paris i början av 80-talet, dit Nguyens berättare lyckats ta sig efter att ha blivit släppt ur det kommunistiska omskol­ningsläger där han befann sig i Sympatisören. I Paris ägnar han sig -- sin omskolning till trots -- åt kapi­ta­lis­mens yttersta utpost: drog­handel. Han får kontakt med en grupp parisiska vänsterintellektuella som för honom innebär såväl viss intellektuell stimu­lans som ett bra kund­underlag. Men efter hand dras han in i en konflikt i den undre världen, där det myllrar av den franska kolonialis­mens spöken -- hårdföra algerier, kam­bod­janska hal­lickar och vietnamesiska gangsters.

VIET THANH NGUYEN (född 1971) kom som flykting till USA från Vietnam när han var fyra år. Genom sitt författarskap och sina återkommande krönikor i bl.a. New York Times och Washington Post har han blivit en stark röst för den asiatisk-amerikanska minoriteten i USA. 2020 utsågs han till hedersdoktor vid Uppsala universitet.

"Viet Thanh Nguyen är den amerikanska litteraturens samvete." New Yorker


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone