Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Farlig tid
Isbn: 978-87-2696-709-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: December 2021

E-book

Farlig tid

Det är krigstider i Europa när författaren Jascha Golowanjuk bjuds på middag av en grevinna i Stockholm. Varför han är där förstår han inte. Faktum är att hela sällskapet känns omaka och minst hälften tycks vara oroväckande tyskvänliga. Vad är tanken med tillställningen? Så småningom lyckas han ändå frammana intresse för karaktärerna i rummet. I synnerhet den unge pianisten Balters och den obehagliga fru Knaper. Kanske är det bara en känsla av konstnärlig samhörighet som drar honom till Balters. Men den där fru Knaper, med sitt ofördelaktiga utseende och sin betydligt mer attraktiva make. Vad är det egentligen hon döljer?

När middagens efterspel leder Jascha till den trevliga beundrarinnan Hilde får han snart svar på många av sina frågor. Och det som händer härnäst, ja, det skulle kunna fylla en hel bok.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone