Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Lucia i svart
Isbn: 978-87-2802-970-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books
Accessible since: December 2021

E-book

Lucia i svart

Abra är 18 och längtar efter att spela i ett rockband. Med vännen Millan blir drömmen verklighet. Det blir en vild tillvaro med sex, droger och rock´n´roll, där Abras trygga tillvaro med vännerna hotas av en destruktiv relation med en kille från en helt annan värld. Den tuffa uppväxten kommer ifatt henne när livet faller sönder. Men kanske kan allting ordna sig om de får den där efterlängtade spelningen på Rockstället? Och är inte kompisen Jonny egentligen något mer än bara en vän?

"Lucia i svart" blev 2005 filmen "Tjenare kungen" med Josefin Neldén, Cissi Wallin och Joel Kinnaman i huvudrollerna. Filmen vann två Guldbaggar och har kallats "en underbar rock´n´roll-saga".

Britta Svensson är en av Sveriges mest kända skribenter, tidigare på Expressen och nu på Aftonbladet. Hon har fått Fadimepriset för sin journalistik och Carnegieinstitutets pris för ett 'skönlitterärt författarskap kring angelägna frågor'.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone