Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Lucia i svart
Isbn: 978-87-2802-970-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Lucia i svart

Abra är 18 och längtar efter att spela i ett rockband. Med vännen Millan blir drömmen verklighet. Det blir en vild tillvaro med sex, droger och rock´n´roll, där Abras trygga tillvaro med vännerna hotas av en destruktiv relation med en kille från en helt annan värld. Den tuffa uppväxten kommer ifatt henne när livet faller sönder. Men kanske kan allting ordna sig om de får den där efterlängtade spelningen på Rockstället? Och är inte kompisen Jonny egentligen något mer än bara en vän?

"Lucia i svart" blev 2005 filmen "Tjenare kungen" med Josefin Neldén, Cissi Wallin och Joel Kinnaman i huvudrollerna. Filmen vann två Guldbaggar och har kallats "en underbar rock´n´roll-saga".

Britta Svensson är en av Sveriges mest kända skribenter, tidigare på Expressen och nu på Aftonbladet. Hon har fått Fadimepriset för sin journalistik och Carnegieinstitutets pris för ett 'skönlitterärt författarskap kring angelägna frågor'.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone