Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för En världsomsegling under havet
Isbn: 978-87-2811-937-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Fantasy & SF Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

En världsomsegling under havet

Ett mystiskt undervattensskär som har satt flera fartyg i sjönöd gäckar människor världen över. Mystiken kommer utav att skäret inte alls beter sig som ett skär. Det påminner istället om en val som förflyttar sig i onaturligt höga hastigheter. Något måste göras innan fler människor mister livet i kollisioner och förlisningar. Vad är det egentligen för ett väsen man har att göra med?

Den franske professorn, tillika marinbiologen, Pierre Aronnax får under ett besök i New York erbjudande om att följa med på en prestigefylld expedition. Målet är att oskadliggöra det fruktade odjur som rör sig runt världshaven. Aronnax själv är säker på att det rör sig om en gigantisk narval, men han ska snart visa sig ha fel. Under en sammandrabbning med monstret slungas han nämligen överbord, tillsammans med tjänaren Conseil och harpuneraren Ned Land. Det blir början på ett storslaget, om än ofrivilligt, äventyr som ingen av dem någonsin kommer att glömma. Början på en världsomsegling under havet.

Jules Verne (1828-1905) är en av världslitteraturens stora berättare. Med romaner som Jorden runt på 80 dagar och En världsomsegling under havet har han i över hundra år trollbundit läsare i alla åldrar. Han anses idag med sitt nyfikna utforskande av den vetenskapliga utvecklingens påverkan på människan ha varit en av förgrundsgestalterna till den moderna science fiction-genren.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone