Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Silkesmattan
Isbn: 978-87-2696-735-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Noveller
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Silkesmattan

Många människor tror att sagor är något som bara finns till för barn. Att en spännande berättelse är något man växer ifrån. I denna fantastiska sagosamling bevisar Jascha Golowanjuk en gång för alla att så inte är fallet. I 'Silkesmattan' får vi följa med till persiska Kirman, där en mattvävares dotter tar sig an ett projekt som ska komma att bli hennes stora livsverk. Senare i boken får vi även stifta bekantskap med den late drömmaren Ali och den långsinta häxan Sabsa. Totalt rymmer boken tio stycken sagor från östan och västan, samtidigt som den erbjuder en läsupplevelse utöver det vanliga. Och kan du tänka dig att upplevelsen är lika magisk, vare sig barnasinnet sitter kvar, eller inte.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone