Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Post mortem
Isbn: 978-91-8023-612-6
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2022
Narrator: Jacqueline Miura
Length: 13 hours 3 minutes

Audiobook

Post mortem

Första boken i serien om Kay Scarpetta

»En spännande deckare, men också historiskt intressant med den tidens kriminalteknik som förebådar tv-serier som CSI.« Lotta Olsson, DN

»Bländande. En thriller i absolut toppklass.« The Times


I Richmond, Virginia slår en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lämnar efter sig ett vedervärdigt spår av strypmord som paralyserar staden. 
Rättsläkaren Kay Scarpetta förväntar sig det värsta: ett välplanerat fälttåg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger några tydliga ledtrådar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjälp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.  Men utredningen kommer att sätta Scarpetta på prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrån – och för att någon vill se henne död. 
I översättning av Erik Andersson.

PATRICIA CORNWELL är en av världens bäst säljande kriminalförfattare, översatt till 36 språk och med över 100 miljoner sålda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar på New York Times bestsellerlista. Post mortem [Postmortem, 1990] är den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rättsmedicin i Richmond, Virginia. Boken blev en enorm succé och vann en rad priser för årets bästa kriminalroman.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone