Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Mystiskt och spännande i Sverige: bland grottor, vrak, guld, ruiner, spöken och gömda skatter
Isbn: 978-91-7469-533-5
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Mystiskt och spännande i Sverige: bland grottor, vrak, guld, ruiner, spöken och gömda skatter

"En bok proppfull av spännande saker" –SvD Junior

"Vilken intressant bok! Jag började läsa den tillsammans med min 7-åring men när han skulle gå och göra annat kunde jag inte låta bli att fortsätta läsa själv... En mycket intressant bok för den vetgirige." –Malins bokblogg

Följ med på en resa till ett Sverige fyllt av mystiska och spännande platser. Vill du lära dig mer om vrak, skatter och guld? Vill du besöka spännande ruiner och borgar?

Här kan du läsa om mystiska platser i Sverige som du kanske inte visste fanns. Och om oförklarliga händelser, gömda skatter och många andra intressanta fakta. Visste du till exempel att världens äldsta guldsmycke är nästan 7 000 år gammalt? Och att det bryts 6 000 kilo guld i Sverige varje år? Du kommer också att få veta hur många grottor det finns i Sverige och var okända vrak har hittats.

Det finns så oerhört mycket man inte vet. En källa till kunskap, både för barn och deras vuxna!

Ur innehållet: Bli en skattjägare och guldgrävare; Mineraler och vackra stenar; Mystiska försvinnanden; Mörka gruvgångar och hemska historier; Mystiska runor och runstenar; Upptäck Sveriges grottor; Varelser och väsen; Krig och elände - borgar och fästningar; Kända vrak och försvunna skepp; Spökhistorier; Skelett och gamla gravar; Spännande ruiner och Quiz.

BJÖRN HÖGLUND är journalist och har även en bakgrund som lärare. Han har bland annat gett ut böckerna Sveriges insekter, Sveriges rovdjur och Sveriges historia för samma åldersgrupp. Förutom böcker har han skrivit över 15 000 frågor till SVT:s Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone