Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Amineh Kakabavehs självbiografi - inte större än en Kalasjnikov
Isbn: 978-91-8972-684-0
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: September 2022
Narrator: Siham Shurafa
Length: 8 hours 54 minutes

Audiobook

Amineh Kakabavehs självbiografi - inte större än en Kalasjnikov

Den föredetta vänsterpartisten, och numera partilösa, Amineh Kakabavehs självbiografi "Inte större än en Kalasjnikov" är en häpnadsväckande livsberättelse, där vi får följa Amineh från barndomens fattigdom i Iran till åren i Sverige med Vänsterpartiet.

Vid 13 års ålder lämnade Amineh sin analfabetiska familj i den kurdiska delen av Iran för att ansluta sig till peshmerga Komala och kampen för kurdernas rättigheter, demokrati och allas lika värde.

I fem år var hon en del av peshmergagerillan innan hon återigen gav sig av flyende undan dödshot. Efter ungefär ett år på flykt i Turkiet kom hon till Sverige som kvotflykting 1992. Här utbildade hon sig till socionom, tog en master i socialt arbete och filosofi och blev snart därefter tredjenamn på Vänsterpartiets riksdagslista.

Aminehs bok är en gripande och näst intill ofattbar historia om överlevnad, strid och kamp men också om möten, förståelse och kärlek.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone