Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för George Michael – Ett liv
Isbn: 978-91-8031-219-6
Förlag: Bokfabriken
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

George Michael – Ett liv

GEORGE MICHAEL var en extremt begåvad sångare, låtskrivare och artist. Hans musik har fyllt dansgolven sedan mitten av åttiotalet, och hitlåtar som "Wake Me Up Before You Go-Go", "Last Christmas" och "Careless Whisper" har gjort honom odödlig.

George Michael: Ett liv är en fängslande berättelse om en stjärna vars musikaliska gärning fortsätter att lysa klart långt efter den tragiska bortgången. James Gavin, som skri­vit flera hyllade musikbiografier, följer George Michaels förvandling från den blyge Georgios Panayiotou till artisten som erövrade världen med Wham!.

Biografin över George Michaels liv berättar målande och uttömmande om solokarriären, skandalerna och livskampen. Ingående analyser av den kreativa processen bakom album, turnéer och musik­videor, och hundratals inter­vjuer med vänner och kollegor gör George Michael: Ett liv till en rik skildring av en sann soullegend.

"Ett gripande porträtt av George Michaels brinnande ambition, fantastiska talang och mörka hemligheter." Doug Herzog, MTV  

"Ett backstage-pass till en glittrande värld fylld av mörker och svek." Bob Spitz, författare

"Hjärtslitande om en poplegend som inte kunde älska sig själv men som fick en hel värld att må bra." Danny Fields, Ramones manager

James Gavin, bosatt i New York, är skribent och författare. Han har skrivit ett flertal bio­grafier över  artister och medverkat med artiklar och reportage i bland andra New York Times, Time Out New York och Vanity Fair. Idén till en biografi över George Michaels liv föddes när han lyssnade till succéalbumet Older och frågade sig hur någon med ett så kaotiskt liv kunde skapa något så vackert.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone