Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for I Ukraina på drift
Isbn: 978-87-2854-477-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: November 2022
Narrator: Mitcho Batalov
Length: 6 hours 42 minutes

Audiobook

I Ukraina på drift

Ukraina är ett land som inte liknar något annat, med en oerhört turbulent och blodig historia. Det är en nation som på grund av sin storlek, sitt geografiska läge och sin strävan efter frigörelse från Ryssland har präglats av demokratisk aktivisms, populism och kapitalism.

I Ukraina på drift är en reportagebok som skildrar en nation och dess invånare i sökandet efter en kollektiv identitet och starkare ställning i Europa. Författaren Paul Frigyes beger sig till Kiev för att diskutera postsovjetisk ekonomi och korruption, han möter miljökämpar i Kryvyj Rih, besöker det alltmer turistiga Tjernobyl samt fördjupar sig i spåren av folkmord i Charkiv. Boken, som först gavs ut 2020, skildrar ett fascinerande och mångsidigt Ukraina och är särskilt aktuell i spåren av Rysslands invasion av landet våren 2022.Paul Frigyes, född 1962 i Malmö, är en svensk lärare, författare och journalist. Han skriver bland annat inom ämnen som tryckfrihet, massmedia och journalistisk.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone