Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Den sista striden
Isbn: 978-91-8002-300-9
Publisher: Mondial
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture True Crime
Accessible since: December 2022
Narrator: Anastasios Soulis
Length: 4 hours 51 minutes

Audiobook

Den sista striden

Michael Rawlinson var en av Sveriges främsta underrättelseofficerare, med topphemliga uppdrag över hela världen. Tills allt en dag rasar samman.

Efter att han börjat gräva i en korruptionshärva på Balkan insjuknar han i en misstänkt förgiftning. Samtidigt som Rawlinson kämpar för sitt liv får han se hur uppdraget tar en plötslig vändning. Någon försöker röja undan spåren. Men efter vad? Och varför?

Den sista striden är historien om en av Sveriges hemligaste personer. Journalisten Nils Resare öppnar genom Michaels berättelse dörren till en värld märkt av konspirationsteorier, lögner och ren maffiaverksamhet. Genom unika källor får vi en sällsynt inblick i hur underrättelsearbete går till, och vad som händer när man kommer fel människor på spåren.

*

»Ett imponerande journalistiskt fotarbete«
Journalisten

*

Nils Resare
 (f. 1963) är journalist och författare. Han har tidigare skrivit boken Mutor, makt och bistånd : JAS och Sydafrikaaffären samt nominerats till både Stora Journalistpriset och Guldspaden.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone