Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Dalai lama
Isbn: 978-91-8050-176-7
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Dalai lama

Det är få nu levande personer har haft så stort inflytande på så många människor under så lång tid som Dalai lama. Sedan den dramatiska flykten från Tibet 1959 har han inspirerat människor över hela världen med sina föreläsningar om tibetansk buddhism och icke-våldsprinciper. Han har även varit en frontfigur i kampen för frihet för sitt hemland som varit ockuperat av Kina sedan början av femtiotalet. För detta fick han Nobels fredspris 1989.

Men det finns också en annan sida av Dalai lama och idag utmålas han av Kina som en "kriminell separatist" medan han har tagits emot som en hedrad gäst framför allt i väst, vilket håller honom kvar i världspolitikens centrum.

Den stora frågan är vad som kommer att hända den dag Dalai lama är borta. Vem blir hans efterträdare och vad kommer att hända med Tibet? I den här boken tecknar Bertil Lintner inte bara ett porträtt av Dalai lama utan även en historisk bakgrund till frågan om Tibets status, och varför den alltid varit så omtvistad.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone