Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Vildfalken
Isbn: 978-87-2846-822-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Barn & Ungdom 9-12 år Samhälle & politik Feelgood
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Vildfalken

I Vildfalken får läsaren följa trettonåriga pojken Max och hans oväntade vänskap med en mäktig pilgrimsfalk. Det är snart slut på sommarlovet och Max befinner sig på en seglingstur tillsammans med sin pappa. Väl i land får han plötsligt syn på en ståtlig pilgrimsfalk på jakt efter mat, men i nästa stund har den flugit in i en stålvajer och hamnat på marken med en bruten vinge.

Max tar genast på sig ansvaret att läka den stackars fågeln, som han döper till Spitfire. Folket i stan är däremot inte lika glada över att ett farligt rovdjur nu flyttat in i deras område, men Max vägrar separeras från sin nyfunne vän. Med en plan att tämja fågeln bryr han sig inte om vad någon annan har att säga. Detta förändras dock när planen faller isär och Max tvingas tänka om. Vad är egentligen det bästa för Spitfire? Följ med i denna historia om tålamod, ansvar och respekt.



Ben Kalland (1959) arbetar som författare från sitt hem i Helsingfors, Finland. Han skriver böcker på både finska, svenska och engelska. Utöver skrivandet spelar han även piano och komponerar filmmusik. År 2018 nominerades hans bok Ellen's Song till Tiiliskivi-priset.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone