Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Slumpens skördar
Isbn: 978-87-2856-341-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Slumpens skördar

Bengt Palmers är mannen bakom succélåtar så som "Michelangelo" med Björn Skifs och "Moviestar" med Harpo. När Blue Swede och "Hooked on a feeling" hamnade längst upp på Billboard-listan och det svenska popundret föddes var det han som var musikproducenten bakom låten. Få människor har varit en del av navet inom den svenska underhållningsbranschen på samma sätt som Bengt Palmers. Karriären inleddes redan som 18-åring då han var Vilgot Sjömans allt-i-allo under inspelningarna av "Jag är nyfiken"-filmerna. Det var han som gjorde filmmusiken till "Sällskapsresan" – den mest sedda svenska filmen genom alla tider. Han har dessutom hunnit med att skriva både musikaler och filmmanus.

I denna självbiografi berättar Bengt Palmers om uppväxten, kärleken till popmusiken och delar med sig av mängder historier från den svenska nöjeshistorien. Bland annat om gången han fick order om att sitta och sjunga jämte en naken Lena Nyman, om hur nära det var att "Hooked on a feeling" aldrig gavs ut i USA och om hur han höll på att kvävas i direktsändning.



Bengt Palmers är en svensk musikproducent, kompositör och manusförfattare. 'Slumpens skördar' är hans självbiografi.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone