Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Diktatorns blick
Isbn: 978-87-2854-399-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: February 2023

E-book

Diktatorns blick

Robert Mugabe var 93 år när han genom en militärkupp 2017 avsattes som ledare för Zimbabwe. Han hade då styrt landet i 30 år.

Historien om Mugabe tar sin början under 1970-talet, då han som frihetskämpe satt fängslad i det land som kallades Rhodesia. Efter självständighetsförklaringen av Zimbabwe utsågs han till landets premiärminister, och till en början betraktades han som en upplyst och pragmatisk ledare. Trots det kom Mugabes styre att präglas av korruption och hänsynslöst våld mot folket.

Det här är berättelsen om hur en frihetskämpe blev till en grym diktator som satte skräck i sin befolkning. Med hjälp av intervjuer med de människor som levt och verkat kring Mugabe har dokumentärfilmaren och journalisten Stig Holmqvist skildrat diktatorns liv. Själv har Holmqvist bara mött Mugabe en gång, men han glömmer aldrig diktatorns blick.Stig Holmqvist är en svensk dokumentärfilmare, fotograf och författare. Han har regisserat 18 filmer och skrivit mer än 10 böcker. Hans verk skildrar ofta olika människoöden på den afrikanska kontinenten. Holmqvist hade en frekvent samarbetspartner i sin hustru, den norska socialantropologen Aud Talle (1944-2011). 1976 tilldelades paret priset Expressens Heffaklump för boken "Barn i Belfast."

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone