Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för ZOV – En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina
Isbn: 978-91-8053-027-9
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

ZOV – En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina

Pavel Filatiev är fallskärmsjägare i den ryska armén när invasionen av Ukraina inleds, och deltar i attacken mot staden Cherson.
Efter två månader blir Filatiev skadad och evakuerad. Han återvänder till Ryssland, trött på det orättfärdiga kriget – där soldaterna bara är marionettdockor, som har att välja mellan att strida eller kastas i fängelse. För att avslöja missförhållandena inom den ryska krigsmaskinen offrar han allt. På nätet publicerar han sin dagbok från kriget, där han går till angrepp på landets korrupta ledarskikt och den ryska militärens hemlighetsmakeri. Han vill stanna i Ryssland, men uppmanas att fly utomlands.
"ZOV" ger ett unikt perspektiv på invasionen och är ett kraftfullt försvar för de människor som drabbas av kriget.

Pavel Filatiev, född 1988, växte upp i ryska Volgodonsk, följde sin fars fotspår och tog värvning. Idag lever han som politisk flykting i Frankrike. Alla författarens intäkter kommer att doneras till icke-statliga organisationer som hjälper offer för kriget i Ukraina.
Titeln ZOV (”rop”) anspelar på tre olika bokstäver som målades på stridsfordonen vid invasionen. ”Z” för det östra militärdistriktet, ”O” för Belarus och ”V” för ryska marinkåren.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone