Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Lejon och lamm
Isbn: 978-91-2716-778-0
Förlag: Weyler förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Lejon och lamm

Baba har tröttnat på att sitta och invänta ålder­domen, så han tar över en kiosk i centrum. Den tidigare ägaren överlåter ett lager av godisnappar, rizzlapapper och snusstockar, och familjen inleder ett nytt liv som kioskägare. Vad ingen vet är att den sömniga förorten snart står mitt i en blodig gängstrid.

Samtidigt blåser det upp till storm enligt helt andra vind­ riktningar. Stämmer det som de säger att frukthandlarna är lojala med fundamentalister? Hur kunde kidsen på Voicyklar få så stort våldskapital? Och varför har grannen en Hizbollahflagga i fönstret?

Lejon och lamm är en berättelse om en svensk förort, där det eskalerande våldet utmanar invånarnas moraliska kompass. Vad kostar det att välja sida, och vad kostar det att låta bli? En varm, egensinnig och underhållande roman om läget i landet.

Duraid Al­-Khamisi, född 1986, är journalist och författare. Han debuterade 2015 med den själv­biografiska Regnet luktar inte här, som följdes upp av kritikerrosade Mellan floderna (2018). Lejon och lamm är hans första roman på Weyler.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone