Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Bröllop till salu
Isbn: 978-91-6423-534-3
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Romaner Feelgood
Tillgänglig sedan: april 2023
Uppläsare: Mirja Turestedt
Length: 6 timmar 53 minuter

Ljudbok

Bröllop till salu

”trollbindande berättelse om invånarna i byn Stjärnhov i

Sörmland…Drömmar kommer till liv och hoppets stjärna lyser klar.”

BTJ Helhetsbetyg: 4.



I den lilla orten Stjärnhov finns en butik som säljer begagnade bröllopsklänningar. Den drivs av Jeanette, 35 år och singel, och nej, i den butiken dyker det inte upp några singelkillar direkt. På en middag hos en vän träffar hon däremot David. Han är snygg på ett lite skevt sätt en riktig drömkille, men verkar ha varit med om något förfärligt. Kanske kan hon få honom att glömma det en stund?                 

 

Förutom butiken är det mormor Karin som håller Jeanette kvar i Stjärnhov. Karin är dement och Jeanette besöker henne två gånger i veckan. Under en av deras fikastunder börjar mormor prata om när hon var ung och gick på bio och kondis, men när Jeanette nyfiket frågar med vem svarar mormor undvikande.

 

Sensommaren 1957 har Karin just börjat arbeta på glassfabriken i Flen och inkvarterat sig hos sin faster i Stjärnhov. En morgon när hon väntar på tåget går hon till stationskiosken. Flickan som arbetar där är inte någon filmstjärna, bara en vanlig tjej i en kiosklucka, och ändå är hon det vackraste Karin sett.

 

Bröllop till salu är den fristående uppföljaren till Drömmar till salu, där vi kort mötte Jeanette. Det är en berättelse om hopp som överlever allt, om drömmar om romantik i en butik full av bröllopsklänningar och om att träffa sitt livs kärlek – och tvingas hålla det hemligt.

 

Ada Wester är förläggare och innan pandemin drömde hon om att bo på landet och skriva böcker. Förra året kom hennes debutbok Drömmar till salu ut. Några dagar senare köpte hon och hennes sambo ett hus i just det lilla samhälle i Sörmland där boken, liksom uppföljaren Bröllop till salu, utspelar sig. 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone