Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Sökaren
Isbn: 978-91-8023-032-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Sökaren

Utsedd till Årets bästa thriller av The Times och The Guardian, samt Årets bästa pocket av The Sunday Times och The Times

»En tät berättelse där spänningen hela tiden stiger.« Lotta Olsson rekommenderar Sökaren i DN

»Även deckare kan vara stor litteratur och Sökaren är den bästa romanen jag har läst i år. Det är en rörande berättelse om vänskap över generationsgränser, om vad ensamhet och rädsla gör med oss och om naturens läkande kraft.« Malin Persson Giolito, Vi läser

»Tana French är inte bara en av de främsta thrillerförfattarna, hon är en stor författare.« Gillian Flynn

Cal Hooper trodde att en by på den irländska landsbygden skulle vara den perfekta tillflyktsorten. Efter tjugofem år som polis i Chicago och en uppslitande skilsmässa längtar han efter ett lugnt liv på en vacker plats, med en pub inom rimligt avstånd.
Utredningsarbete är det sista Cal vill ägna sig åt, men när en pojke söker upp honom och ber om hjälp har han svårt att säga nej. Pojkens bror är försvunnen och polisen på orten har avskrivit fallet, med förklaringen att brodern frivilligt rymt hemifrån till följd av familjens sociala situation.
Pojkens belägenhet väcker Cals engagemang, men hans efterforskningar riskerar att försätta även honom i fara. Småstadsidyllen döljer mörka hemligheter, och människor är inte alltid vad de utger sig för att vara.
I översättning av Ing-Britt Björklund.

TANA FRENCH är en bästsäljande irländsk-amerikansk thrillerförfattare, vars böcker har belönats med flera av de stora internationella priserna för kriminalromaner. Sökaren är hennes senaste, fristående thriller. En gripande och andlöst spännande berättelse om vänskap över generationsgränserna, gråskalan mellan rätt och fel, och vilka risker vi är beredda att ta för att hjälpa varandra.

»Spänning när den är som bäst!« Betyg: 5 av 5 - BTJ

»En bladvändare som får det att vända sig i magen av spänning.« Eftermiddagsboken

»En fulländad thriller.« Bibbloagneta



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone