Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Kristin Lavransdotter: Brudkronan
Isbn: 978-91-8063-989-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Kristin Lavransdotter: Brudkronan

Kristin Lavransdotter är en ung kvinna i 1300-talets Norge. Hon har en nära och stark relation till far, storbonden Lavran, och accepterar villigt när han lovar bort henne till Simon Darre. Innan de gifter sig ska Kristin gå i klosterskola i några år, där hon träffar den charmige Erlend. När deras relation inte går att förneka måste Kristin stå upp mot sin far för första gången i sitt liv, om hon ska få leva det liv hon själv vill.
Med sin poetiska och suggestiva stil väcker Undset Norges medeltida historia till liv och bjuder in läsaren till en värld av starka känslor och djupa inre strider. Kransen är en oemotståndlig roman om kärlekens komplexiteter och en gripande utforskning av en ung kvinnas sökande efter sin egen plats i världen.
Brudkronan är den första boken om Kristin Lavransdotter, följd av Husfrun och Korset. I översättning av Teresia Eurén.

SIGRID UNDSET [1882–1949] var en norsk författare och nobelpristagare. Undset debuterade med Fru Marta Oulie [1907], men fick sitt genombrott med den omtalade romanen Jenny [1911]. Mest ihågkommen är hon för sina historiska romaner, där trilogin om Kristin Lavransdotter oft framhålls som den främsta.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone