Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Kristin Lavransdotter: Husfrun
Isbn: 978-91-8063-990-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Kristin Lavransdotter: Husfrun

Kristin och Erlend har äntligen kunnat gifta sig och nu ska hon få leva ett lyckligt liv som husmor på Husaby gård. Men att leva med Erlend blir inte helt som hon hade tänkt sig. Deras olikheter blir allt tydligare - han fokuserar på jordelivets belöningar medan hon söker sig närmare Gud och rättfärdigheten. Erlends hetsiga temperament och rastlöshet sätter Kristins kärlek på prov och frågan är om hon kan glömma och förlåta.
Med sin levande och detaljerade skildring av karaktärer och miljöer, fångar Undset läsaren och tar oss med på en resa genom en kvinnas kamp för självständighet och personlig integritet. Det är en gripande och tidlös berättelse om identitet, lojalitet och modet att följa sitt hjärta.
Husfrun är den andra delen i trilogin om Kristin Lavransdotter, efter den inledande Brudkronan. I översättning av Teresia Eurén.

SIGRID UNDSET [1882–1949] var en norsk författare och nobelpristagare. Undset debuterade med Fru Marta Oulie [1907], men fick sitt genombrott med den omtalade romanen Jenny [1911]. Mest ihågkommen är hon för sina historiska romaner, där trilogin om Kristin Lavransdotter oft framhålls som den främsta.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone