Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Drakarna flyger i gryningen
Isbn: 978-91-8073-382-3
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Deckare & spänning Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: augusti 2023

E-bok

Drakarna flyger i gryningen

En iskall vind har plågat Hanö hela vintern, men en dag avtar den. Det är då du måste vara vaksam, för det är när vinden är borta som det otäcka tar sin plats.

Carl Lindenius bryr sig väldigt lite om vinden på Hanö. Han, Emma och resten av familjen Lindenius har tagit sin tillflykt till den lilla byn Osby, stället där inget någonsin händer. Några månader har förflutit sedan de alla flytt från Hanö. Årtalet har hunnit bli 1811 och våren är på väg. Carl och Emma längtar åter efter äventyr, men i Osby finns det få att finna. Tills en dag då draken hittar dem och behöver deras hjälp.

Det blir starten på ett nytt äventyr, på liv och död, där de tvingas tillbaka till Hanö och åter ställs öga mot öga med den brittiska flottan och dess befälhavare John Ross. Tiden är knapp och farorna många. Kommer de kunna hjälpa draken med sina egna liv i behåll?

Drakarna flyger i gryningen är den andra delen i serien om Fyrvaktarens son och Draken. Det är en äventyrsberättelse där det svartvita suddas ut, där det onda och goda handlar om perspektiv. Det är en berättelse där både livets stora frågor och dåliga skämt får ta plats.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone