Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Diana, döden och jag
Isbn: 978-91-2718-251-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2023

E-bok

Diana, döden och jag

En skruvad road movie med två oförglömliga karaktärer i huvudrollen, om stulna konstskatter, speglar och hemligheter, att vilja dö och att vilja leva. Ett läsäventyr genom den europeiska historien, för dig som älskade Donna Tartts Steglitsan.

Berättaren och Diana Klemens är ett udda par. Nyss kände de inte till varandras existens, nu är de ohjälpligt sammanlänkade. Båda har varit svårt sjuka men klarat sig på de levandes sida. Diana har legat i en lång drömlös koma. Nu är hon överlevande, livshungrig, djupt osäker på sin plats i världen och hon dras till berättaren som motvilligt låter sig svepas med.

I ett bankfack i Génève väntar elva tavlor. De har funnits i familjens ägo sedan kriget och nu tycks Diana vilja använda sin nyvunna kraft för att göra nytta. Hon ska återlämna tavlorna som nazisterna en gång stal. En rad familjer i Europa ska gottgöras. Det förflutna öppnar sig som en fallucka. Alla vill inte ha det man försöker ge dem.

Konsten blir en biljett till äventyret Diana söker men den låter sig inte kontrolleras utan börjar också styra historien själv. Något som legat dolt har blivit synligt. I ett av Venedigs bedagade palats finns någon som ska få stor plats i en berättelse som just tagit sin början och som kanske handlar om kärlek. För livet finns alltid där, gömt under det förflutnas bråte. Det gäller bara att hinna.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone