Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Andnöd
Isbn: 978-91-8063-682-7
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2023

E-book

Andnöd

Hyllad & isande raffinerad thrillerdebut

»En ruskigt spännande thriller som kan ge upphov till viss andnöd även hos läsaren. Rekommenderas varmt.« Camillas boktips

»Så attans bra bok! Jag blev såld från första sidan och sen blev det bara bättre och bättre.« Boksniffaren utnämner Andnöd till Årets bästa utländska bok

»En bladvändare med samma känsla av andnöd som när man befinner sig på hög höjd.« Boknjutaren

Journalisten Cecily Wong gör sig beredd att bestiga världens åttonde högsta berg, Manaslu i Himalaya, men viktigast för henne är att få följa den världsberömde bergsbestigaren Charles McVeigh. Hon har satsat allt för storyn: relationer, besparingar och sinnesfrid. Artikeln är hennes sista chans att slå igenom.
Tragedin är ett faktum när en av deltagarna förolyckas, och Cecily börjar frukta för sin och de andras säkerhet. Ett tält som tillhör en okänd klättrare tyder på att de inte är ensamma på berget och ett hotfullt, anonymt meddelande orsakar tryckt stämning i gruppen.
När ännu en av expeditionens deltagare hittas död är det för sent att vända tillbaka. De är strandsatta i en av världens mest otillgängliga och isolerade regioner. Ändå är hårt väder, bråddjupa stup och tunn luft ingenting mot den fara som lurar mitt ibland dem. Det finns en mördare på berget, redo att förgöra dem - en efter en.
I översättning av Gabriel Setterborg.

AMY McCULLOCH är uppvuxen i Ottawa i Kanada, men numera bosatt i London. Andnöd är hennes spänningsdebut, en iskall och raffinerad thriller om hämnd och familjetragedier. Utöver skrivandet är Amy McCulloch en passionerad bergsklättrare och blev 2019 den yngsta kanadensiska kvinna att bestiga Manaslu i Nepal - det 8.163 meter höga berg som innehar en av huvudrollerna i Andnöd.

»En pulshöjande läsning som växlar mellan lugna partier för att sedan ta fart och bli ruggigt spännande. Jag älskar det!« En bok några koppar te

»Wow vilken bladvändare. En ruskigt spännande bok.« Betyg: 5 av 5 - Systrarna boktokiga

»Spännande och sällsam berättelse som följer dig länge! Den här måste du läsa!« Gittans bibliotekLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone