Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Hur ska det gå med Pinnebergs?
Isbn: 978-91-8094-293-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Hur ska det gå med Pinnebergs?

Mitt under den ekonomiska krisen i 1930-talets Tyskland blir Johannes Pinnebergs fru Emma gravid. Det vore inte något större problem, om han inte sedan blivit av med jobbet. Med en familj att försörja tar Johannes jobb som försäljare på ett varuhus, men en övertygelse om att lyckas trots benhård konkurrens.
Hans Falladas moderna klassiker Hur ska det gå med Pinnebergs? skildrar närgående livet för arbetarna i ett pressat Tyskland, med de ekonomiska svårigheter och växande missnöje som senare beredde väg för nazismens frammarsch. Mitt i allt fokuserar Fallada på kärlekens uthållighet och den lilla människans styrka.
I översättning av Gerd Bausch-Lilliehöök.

HANS FALLADA [1893-1947] var en tysk författare. Hans liv kantades av sorg och plågor i form av mental ohälsa och alkohol- och drogmissbruk, men också av stora litterära framgångar. Han var en av Tysklands mest framstående författare under 1900-talet och romanerna Hur skall det gå med Pinnerbergs? och Ensam i Berlin är idag klassiker.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone