Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Minifakta om flodhästar
Isbn: 978-91-8077-317-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare: Louise Löwenberg
Length: 3 minuter

Ljudbok

Minifakta om flodhästar

Flodhästar älskar att lata sig. När det är varmt ligger de i vattnet hela dagarna, och ibland sover de stående på botten. Och de äter mycket – upp till 50 kilo gräs på en dag! Flodhästar kan vara jättefarliga. Vissa kallar dem för Afrikas farligaste djur.

Minifakta om ... är en serie extra lätta faktaböcker framtagna för de allra mest läsovana eleverna. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare. Gemensamt är också att de har en innehållsförteckning och ibland förekommer mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. Färg och form är speciellt framtaget för att locka till vidare läsning.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Serien Minifakta om ligger på nivå 1 av 6.

Så här har BTJ sagt om några tidigare Minifakta-böcker:

Minifakta om bin:
För dem som tycker att läsningen är svår och krånglig och för dem som precis knäckt läskoden är det viktigt att det finns böcker som den här. (...) Minifakta om bin är ett exempel på en bok där texten är så pass enkel och välstrukturerad att alla barn ges möjlighet att uppleva glädjen i att kunna läsa en hel faktabok på egen hand.
Solveig Lidén, BTJ

Minifakta om daggmaskar:
Nätt och tillgängligt samlas information i den lilla härliga boken Minifakta om daggmaskar för alla intresserade. (...) Både i förskola och skola för de yngsta hittar boken en given plats. För äldre ovana läsare passar texten också utmärkt för inlärning av ord och högläsning.
Eva E:Son Fransson, BTJ

Minifakta om kängurur:
När jag arbetade som barnbibliotekarie fanns det alltid några barn i varje klass som bara ville läsa faktaböcker - men de som erbjöds var ofta alldeles för svåra för nybakade läsare. Jag önskar att jag haft Minifakta om ... att tillgå på den tiden.
Sarah Utas, BTJ


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone