Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Mytiska väsen - Näcken
Isbn: 978-91-8077-343-0
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years For emergent readers
Accessible since: November 2023
Narrator: Joakim Sædén
Length: 10 minutes

Audiobook

Mytiska väsen - Näcken

Näcken har funnits i folktron så långt tillbaka man kan minnas. I dag är det inte många som tror på näcken, men du har säkert någon gång hört uttrycket ”Akta dig för näcken!”. Han är känd för att försöka locka ner människor i vattnet så att de drunknar. Men varför vill han göra det? I den här boken får du veta mer om hur näcken förtrollar människor och förvandlar sig själv, men också om hans sorg och ensamhet.

Mytiska väsen – Näcken berättar bland annat om näckens vackra musik, om spelmän som offrat till honom för att bli bättre musiker, om en ung kvinna som påstod att näcken var far till hennes barn, om näckabett och bäckahästen, och naturligtvis, hur man skyddar sig mot näcken. 

Nypons lättlästa faktaböcker är framtagna för att uppmuntra till läsning. Tack vare det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Serien Mytiska väsen ligger på nivå 3 av 6.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone