Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Aldrig mer epa
Isbn: 978-91-8077-480-2
Publisher: Nypon förlag
Category:
12 -15 years Children's books For emergent readers 15+
Accessible since: January 2024

E-book

Aldrig mer epa

Frans och Lisa kör en tur med Bettan, de vill vara ensamma en stund. En BMW lägger sig bakom och tutar flera gånger. Han vill köra förbi men landsvägen är för smal. Han ger dem fingret och kör om trots att sikten är dålig. En mötande Volvo tvingas av vägen och kraschar. Föraren i BMW:n smiter från platsen. Kvinnan i Volvon överlever, men Frans känner skuld och mår dåligt av det som hänt. Plötsligt vill han inte längre köra epa. Vännerna försöker hjälpa honom – olyckan var ju inte hans fel! Vad kommer polisen fram till i sin utredning? Kommer Frans att kunna köra epa igen?

Magnus Ljunggren är en populär och prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. I sin serie Epa-liv skriver han för de som älskar epa-traktorer och lägger mycket tid på dem. Aldrig mer epa är den femte delen i tonårsserien Epa-liv av Magnus Ljunggren.

Sagt om Epa-dunk och hemligheter:
Detta är en lättläst ungdomsbok som kan locka motorintresserade ungdomar att börja läsa, men som förhoppningsvis också hittar fram till läsare som är intresserade av relationer.
Helene Ehriander, BTJ

Sagt om Repor i lacken:
Repor i lacken är en relativt lättläst bok med korta meningar, Lix 16. Det är positivt att det kommit ett antal böcker om ungdomar som har motorintresse. /…/ Förhoppningsvis kan denna bok få de ungdomar som inte är intresserade av böcker, men av motorer, att börja läsa.
Ulf Tegnander, BTJ

Sagt om Misstänkt för brott:
Fram till nu har det inte skrivits så många böcker om ungdomar som har motorintresse. Därför bör boken kunna finna en läsekrets. I en klass med många som har fordonsintresse bör boken kunna fungera bra att läsa gemensamt.
Ulf Tegnander, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna i serien Epa-liv ligger på nivå 4 av 6.



Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone