Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för 1628
Isbn: 978-91-8988-768-8
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

1628

DETTA ÄR EN HISTORIA som utspelar sig år 1628 under sista halvåret innan regalskeppet Vasa skall kasta loss och ge sig i väg på sin jungfrufärd. Gustav och Lars har bestämt sig för att lämna Utös gruvor och i stället försöka skapa sig en ny framtid på Stadsholmen. Väl inne i staden dras de in i turerna kring skeppsbygget. Ett skepp som i mångas tycke är ett rent skrytbygge och som kostat ofantliga summor. Dessutom har kriget härjat i många år. Ett krig som tagit många människors liv och lämnat kvinnor och barn ensamma utan möjlighet att kunna försörja sig.

Fattigdomen i staden är utbredd, många av dess innevånare har svårt att klara dagen. Barn- och ungdomsgäng härjar på gator och torg, kvinnor tvingas in i prostitution och brottsligheten är hög.

I boken, förutom Lars och Gustav träffar vi på smeder, bildhuggare, båtsmän, kökspigor, prostituerade, krigsfångar och en hel del annat folk.

Vasa förliser på sin jungfrufärd och ingenting blir som det har varit. Hur går det för människorna som är med ombord och deras anhöriga? Hur blir livet efteråt?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone