Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Moskoviaden
Isbn: 978-91-8891-393-7
Förlag: Ersatz
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Moskoviaden

»Allt kommer att bli bra, lugnade talaren. Polen gör vi till ett övningsområde, ett skjutfält från hav till hav, och Finland dränker vi i vodka. Vi upphäver deras nykterhetslagar under förevändning att de bryter mot de mänskliga rättigheterna!«

Otto von F., en ung ukrainsk poet, befinner sig i 1990-talets början på ett studenthem i Moskva och konfronteras med den ryska nationalismens kränkta känslor och gryende revanschism efter Sovjetunionens fall.

»Moskoviaden« är en modern ukrainsk klassiker från 1993, berömd för sin nästan kusligt framsynta uppgörelse med den ryska imperialismen.


Jurij Andruchovytj, f. 1960 i nuvarande Ivano-Frankivsk, Ukraina. Poet, författare och essäist. Betraktas som en av Ukrainas främsta författare. Var en med och grundade litteraturgruppen Bu-Ba-Bu (1982) och har tilldelats många priser, bl.a. Herder-Preis (2001), Erich-Maria-Remarque-Friedenspreis der Stadt Osnabrück (2005) och Hannah-Arendt-priset (2014) tillsammans med Marija Aljochina och Nadezjda Tolokonnikova. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone