Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Fjanten & snillena : Den magiska geniknölen
Isbn: 978-91-8073-637-4
Publisher: Visto förlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: February 2024
Narrator: Harald Treutiger
Length: 4 hours 4 minutes

Audiobook

Fjanten & snillena : Den magiska geniknölen

Äntligen är sommarlovet över! Snillena har längtat tillbaka till Geniskolan hela sommaren. Synd bara att den stora odågan Fjanten ska börja i samma klass. Men han visar sig inte vara det enda problemet. Lärarna på Geniskolan kan nämligen ingenting.

Efter en chockerande mattelektion får snillena nog - någonting måste göras! Kanske kan Fjanten hjälpa dem?

Fjanten och snillena upptäcker snart en obehaglig hemlighet som vänder upp och ner på hela stan i det lilla landet långt bort ...

 

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"[...] Det visar sig dessvärre att lärarna är helt odugliga. Deras mattelärare har exempelvis svårt att lägga ihop ett plus ett. Bröderna Einsteins släktingar är framstående forskare, ingenjörer och programmerare. Hur ska Ernst och Ernie kunna leva upp till det, om Geniskolan på ett mycket mystiskt sätt blivit så dålig? Vad är det som egentligen ägt rum i stan under sommaren? Den magiska geniknölen är Carl Karlströms debut och i den lyser skrivarglädjen igenom. Författarens förmåga att så initierat, levande och ironiskt skildra skolmiljön lämnar inget övrigt att önska. Huvudkaraktärerna beskrivs till en början stereotypiskt men tillåts att utvecklas och växa vilket öppnar upp för oväntade vänskapsförhållanden. Boken läses med behållning enskilt eller ännu bättre som högläsning för 9-åringarna och uppåt."

Lektör Marie-Helene Klementsson, BTJ-häfte nr 15, 2023


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone