Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Orangeriet
Isbn: 978-91-8094-063-4
Publisher: Modernista
Category:
Children's books Young adults
Accessible since: April 2024

E-book

Orangeriet

Finstämd debut - en ungdomsroman om förändring & förvandling

»Finstämt och normbrytande - Matilde Villegas Wistrands debut imponerar.« Bella Stenberg, Borås Tidning

När 15-årige Uno kommer hem från sjukhuset efter olyckan är allt förändrat. Mamma finns inte kvar och pappa Bo kommer aldrig att kunna gå igen. Hur ska det gå med gården nu när Bo inte längre kan arbeta? Betyder det här att ansvaret landar på Uno?
Det är svårt att vänja sig vid pappas rullstol och assistenterna som ska komma och gå. Så kommer Vanja på anställningsintervju, med en stor lucka i sitt CV och med sina egna problem. Hon om någon vet hur det känns att ha ansvar för en sjuk förälder. Och i grannhuset bor tvillingarna Love och Lyra som tar med Uno på hemmafest och låter honom vara precis som han vill.
Orangeriet är Matilde Villegas Wistrands debut, en finstämd ungdomsroman om förändring och förvandling.

MATILDE VILLEGAS WISTRAND [f. 1994] är en svensk författare, bosatt i Malmö. Hon har gått litterär gestaltning på Valand och jobbar som sjuksköterska. Som tjugoåring vann hon Lilla Augustpriset för novellen »Orangeriet«, som nu har växt till att bli hennes första roman.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone