Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Helvetets hotell : fängelsedagbok inifrån Kality
Isbn: 978-91-8002-479-2
Publisher: Mondial
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: April 2024
Narrator:
Martin Schibbye
Danilo Bejarano
Length: 10 hours 41 minutes

Audiobook

Helvetets hotell : fängelsedagbok inifrån Kality

»Awet, du håller på att bli galen, skriver jag om och om igen. Du kan inte besegra systemet. Du kommer inte härifrån. Ingen kommer någonsin läsa detta.«

Awet Bitta hade redan skrivit dagbok i flera år när han hälsade Martin Schibbye välkommen till Kalityfängelset. När Martin 438 dagar senare släpptes tog han med sig ett löfte ut i friheten: om Awet någonsin blev fri skulle han hjälpa honom att berätta om sitt liv.

Helvetets hotell är den historien. I fängelset skrev Awet om tillvaron som yrkeskriminell i Sverige. Om försöken att fly det förflutna. Och om vardagslivet under elva år i ett av världens mest ökända fängelser, präglat av brott och straff, sjukdom och död, kärlek och kamp.

*

Awet Bitta föddes i Etiopien men kom till Sverige som barn. Han valde en kriminell bana i unga år och blev allt djupare indragen i gängvärlden, innan han bestämde sig för att bryta med sitt gamla liv och resa tillbaka till Etiopien. Där dömdes han sedan till tjugotre år och sex månaders fängelse. Nu är han fri och har valt en ny väg i livet.

Martin Schibbye är journalist och författare. Han har tidigare skrivit augustprisnominerade 438 dagar om tiden i Kalityfängelset och Jakten på Dawit, om Dawit Isaak fångenskap i Eritrea.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone