Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Bäst på tennis?
Isbn: 978-91-7469-624-0
Publisher: Ordalaget Bokförlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: April 2024

E-book

Bäst på tennis?

"Det här är en riktigt fin debut. Med stor kärlek och kunskap om både tennis och relationer känns texten trovärdig. Betyg 4/5."  BTJ, Annika Övermyr

 "En härlig ungdomsbok om något annat än fotboll! Bäst på tennis är Fridas debutbok och jag ser fram emot fler barn och ungdomsböcker från henne!" Lollos bokhörna

 

Tvillingarna Linus och Lukas älskar att spela tennis. Innan Rasmus började i deras klass spelade de alltid dubbel ihop. Men nu vill Lukas bara spela med Rasmus. Allt som Linus gör är töntigt. Master-spelen närmar sig, och förutom en pokal står äran på spel.

Lukas är trött på sin töntiga tvillingbror, som är duktig och ordentlig, pluggar och gör allt rätt. Lukas vill hänga med Rasmus, bli ihop med Sascha, och såklart träna tennis för att bli bäst.

Linus känner att något har ändrats mellan honom och Lukas. Det är inte som när de var små och gjorde allt tillsammans. Det känns ledsamt. Men han har ju tennisen, som han älskar och blir bättre och bättre på. Och så Sascha som han vill komma närmare och gärna bli ihop med.

Vi får följa Linus och Lukas på träning och i matchspel, i skolan och hemma med familjen. Syskonskapet speglas på ett sårbart och fint sätt. Kärleken till tennis står i centrum, och skildras på ett trovärdigt sätt, både själva spelet och allt runt omkring.

FRIDA EJDERSTEDT har en kandidatexamen inom Coaching och Sport Management. Hon har en lång bakgrund inom tennisen, och som en av Sveriges bästa tennisspelare i sin åldersgrupp var hon en del av det svenska juniorlandslaget. Detta är hennes debut för mellanåldern.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone