Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Det vita guldet
Isbn: 978-91-7945-216-2
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Novels Crime & Mystery True Crime
Accessible since: May 2024

E-book

Det vita guldet

En kvinna hittas död på en offentlig toalett vid Sveavägen. Hon är bekant för polisen sedan tidigare och fallet blir ett av flera uppenbara tecken på att tillgången på heroin är högre än vanligt ute på Stockholms gator.

När Wollter och Bergström lyckas med ett större narkotikabeslag blir de plötsligt måltavlor för ett internationellt brottssyndikat, känt för att vara extremt våldsamt men också för att på ett okonventionellt sätt använda religiösa utpressningsmedel. Samtidigt som de två poliskommissarierna dras allt längre in i narkotikasmugglarnas suggestiva värld har åklagaren Dorte Jacobsen återvänt till Köpenhamn där hon kämpar med sina egna demoner, utan att veta hur nära toppen av brottssyndikatet hon befinner sig. Och i Stockholm korsas Wollters väg av en tillfällighet av en ung man från Gambia – snart ska hjälpen visa sig komma från ett håll man minst av allt kan ana.

"Det vita guldet" är den tredje delen i den aktuella deckarserien STOCKHOLM NU och beskriver en brutal verklighet som för de flesta är helt okänd. Boken är inspirerad av verkliga händelser.

"'Det vita guldet' är skriven på en effektiv prosa utan onödiga detaljer. (...) läsvärd, inte minst för beskrivningen av hur brottsligheten genomsyrar samhället, och hur viktigt det är att polis och åklagare arbetar nära brottsligheten på gatan." BTJ, Kajsa BellanderLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone