Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Nådastolen
Isbn: 978-91-8094-689-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2024

E-bok

Nådastolen

Ny bok i den hyllade serien om Washington Poe

»Washington Poe är en briljant skapelse och M. W. Craven en av vår tids bästa och mest originella kriminalförfattare.« Peter James

»M. W. Craven är lysande på att skapa spänning.« Lotta Olsson, DN


Av en tillfällighet är kriminalinspektör Washington Poe på plats när liket efter en mördad man hittas på en lantlig kyrkogård i Cumbriatrakten, gömd under en kista i en grav. Kråkor och andra asätare har gett sig på kroppen, och de svarta fåglarna hemsöker Poe i hans mardrömmar.
Fem månader senare påträffas ännu en död man, under andra men inte mindre morbida omständigheter. Offret, Cornelius Green, har bundits vid ett träd, den så kallade Blixteken, och stenats till döds. På hans svårt sargade kropp hittas också en tatuering med en kod som är så besynnerlig att inte ens landets främsta dataexpert, Tilly Bradshaw, vet hur hon ska knäcka den.
Utredningen avslöjar en koppling till Jobs barn, det religiösa samfund som Green varit ledare för och som tycks ha många hemligheter att dölja. När sedan spåren leder vidare till en blodig familjetragedi som inträffade sexton år tidigare tar fallet en helt ny vändning, som samtidigt, längs slingriga stigar, leder Poe tillbaka till den där vintriga kyrkogården där allt tog sin början, till kråkornas makabra fest.
I översättning av Gabriel Setterborg.

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Brännaren, hans första kriminalroman, blev en stor försäljningssuccé och vann 2019 års CWA Gold Dagger Award. Nådastolen [The Mercy Chair] är sjätte boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Washington Poe.

»Hypnotisk, makaber och briljant. Nådastolen är verkligt skrämmande, seriöst rolig och osannolikt smart. Poe och Tilly är ostoppbara.« Chris Whitaker


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone